Lex Nokiasta on jo taidettu sanoa kaikki oleellinen, mutta uusia epäolennaisuuksia ja suoranaisia absurdiuksia putkahtelee edelleen pintaan. Tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon viestintäministeri Suvi Lindénin käsittämätön kommentti, jonka innoitti ilmeisesti eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautalan (vihr.) vaatimus Lex Nokian jäädyttämisestä toistaiseksi. Hautala kuunteli tässä asiassa keskusrikospoliisia, joka oli älähtänyt siitä että Lex Nokian myötä julkisyhteisöt saisivat suuremmat valtuudet kuin poliisi (tämä on yksi varsin painava Lex Nokiaa vastustava argumentti, jota ei tähän asti ole eduskunnassa huomioitu).
Suvi Lindén oli kuitenkin sitä mieltä, että lain jäädyttämiselle ei ole olemassa perusteita, koska mahdolliset puutteet poliisin valtuuksissa selvitetään, kun pakkokeinolakia uudistetaan maaliskuussa. Niinikään Lindén intoutuu kommentoimaan valtuuksia, joita työnantajilla jo nykyisin on tietoturvallisuuden hallinnassa. Lindénin mukaan "Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta." Tämä väite on epätosi, ja osoittaa Lindénin olevan täysin pihalla omasta tehtävästään. Mutta siinähän ei ole mitään uutta.
Jos Suomen kansan poliittinen muisti olisi yhtään pidemi, niin kansa varmasti muistaisi miten nolosti Suvi Lindén joutui eroamaan kulttuuriministerin virastaan Lipposen toisessa hallituksessa, kesällä 2002. Se saattaisi jopa muistaa, miten hanakasti Lindén tuki internet-sensuuria viime vuonna, ja miten tuhannet vaativat hänen eroaan. Se ehkäpä muistaisi jopa, miten käsittämättömiä lausuntoja Lindén on kerta toisensa jälkeen päästellyt milloin mistäkin asiasta, miten hän on ollut täysin ulkona omien tehtäviensä hoidosta ja miten väärin hän on aina tulkinnut itseensä kohdistuneen kritiikin. Mistä meitä rangaistaan sillä, että joudumme sietämään Suvi Lindéniä Oulun kaupunginvaltuustossa, eduskunnassa ja jo toista kertaa hallituksessakin?
Ei ole mikään ihme, että Lex Nokiaa ollaan runttaamassa läpi eduskunnassa, vaikka tasan tarkkaan kaikki asiantuntijat ja oikeusoppineet unohtamatta myöskään KRP:tä ja kansalaisjärjestö EFFI ry:tä ovat olleet sitä vastaan. Hallituksen kortit ovat sellaisten ihmisten käsissä, joilta voi odottaa ihan mitä vain.
torstai 12. helmikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti