tiistai 17. maaliskuuta 2009

Vähemmistövaltuutettu vainoaa syyttömiä

Kuka on sanan- ja ilmaisunvapauden ja vihollinen numero yksi Suomessa? Onko se mahdollisesti pääministerimme Matti Vanhanen, jonka mielestä Perussuomalaisten äänestäminen on väärä tapa ilmaista mielipiteitään? Vai onko se sittenkin oikeusministeri Tuija Brax, joka halusi Perussuomalaisten vaalivoiton säikäyttämänä kouluttaa uusia valtuutettuja oikeiden mielipiteiden saralla? Ehkä kuitenkin koko maamme nykyinen hallitus, ketään erottelematta? Ehei, näitäkin tahoja kiihkeämpi sananvapautta vastaan taisteleva uskonsoturi on vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää.

Sehän ei tietenkään riittänyt, että Suurpään mielestä suomen kielen taidottomuus ei saa olla esteenä työsuhteen solmimiselle. Eikä sekään tietysti riittänyt, että Suurpää katsoi velvollisuudekseen puuttua poliisin täysin järkiperäiseen menettelyyn rikollisen ehkäisyssä, väittäen poliisin toimien "rasistisesti". Tällä kertaa Johanna on aloittanut systemaattisen vainon yhtä ihmistä kohtaan. Ja se ihminen ei suinkaan ole Jussi Halla-ahon kaltainen julkisuuden hahmo, vaan täysin tuntematon virkamies Helsingin sosiaalivirastosta, nimeltään Harri Eerikäinen.

Mikä sitten oli Eerikäisen rikos, joka sai Suurpään mukin tulvimaan? Eerikäinen oli lähettänyt henkilökohtaisesta sähköpostiosoitteestaan eteenpäin ketjuviestiä, joka sisälsi nimimerkillä Reino tunnetun bloggaajan kirjoittaman pakinan. Siinä kaikki. Henkilökohtainen sähköpostiviesti, joka oli jollain tapaa päätynyt vähemmistövaltuutetun käsiin, riitti syyksi aloittaa varoitusmenettely Eerikäistä vastaan. Pahimmassa tapauksessa häntä uhkaa irtisanominen.

Kyseisen sähköpostin sisältämän pakinan voi lukea nimimerkki Reinon blogista, ja luettuaan sen voi jokainen päätellä itse, onko tällaisen kirjoituksen eteenpäin välittäminen tarpeeksi raskauttava syy aloittaa Eerikäistä vastaan yhtään mitään toimia, saati sitten irtisanoa häntä. Kyseessä on vain ja ainoastaan Suurpään omien intressien ajaminen, jonka keinona hän käyttää epämiellytävän henkilön "savustamista" ulos julkisesta virasta. On täysin ymmärrettävää, että Eerikäinen aiheuttaa Johannalle yökkäysrefleksin. Onhan hän Perussuomalaisten ja Suomen Sisun jäsen, sekä toimi aktiivisesti Jussi Halla-ahon vaalityöryhmässä viime eduskuntavaalien aikaan.

Jos lukijalle ei ole tähän mennessä vielä selvinnyt homman nimi, niin painoitettakoon vielä, että Eerikäinen ei ole tehnyt mitään laitonta, eikä myöskään mitään sellaista josta hän ansaitsisi ko. varoitusmenettelyn. Suurpään juonena oli ilmeisesti poistaa Eerikäinen virastaan hiljaisesti, ilman suurta huomiota. Mutta Eerikäinen päättikin tehdä asiasta julkisen, käyttäen julkituonnin kanavana Homma-foorumia. Tämän jälkeen tapaus onkin saanut tietyissä piireissä suurta huomiota, ja tapauksesta ovat kirjoittaneet ansiokkaasti mm. nimimerkki Kullervo Kalervonpoika ja Jiri Keronen. Tämä on erityisen tärkeää, koska vähemmistövaltuutetulle on näytettävä, että hän ei voi poistaa ikäväksi kokemiaan ihmisiä julkisista viroista hiljaisesti, yksi kerrallaan.

Humoristisen, täysin laillisen ja harmittoman pakinan lähettäminen ketjuviestinä eteenpäin omasta henkilökohtaisesta sähköpostilaatikostaan on täysin luvallista ilmaisunvapauden toteuttamista. Ilmaisunvapaus taas on eräs tärkeimmistä ihmisoikeuksista. Loukkaukset sanan- ja ilmaisunvapautta vastaan ovat erityisen vastenmielisiä, kun niiden takana on vähemmistövaltuutetun kaltainen viranomainen. Johanna, sinä olet sananvapauden vihollinen numero yksi Suomessa.

2 kommenttia:

Sivusta seurannut ja ihmetellyt kirjoitti...

Niin, tuossa sähköpostissahan ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, tuollaisia todellakin pyörii yhden jos toisen posteissa ja sillä perustella voisi antaa kenkää monelle. Taustalla saattaakin olla Eerikäisen noin kolme vuotta sitten päättynyt vankeusrangaistus, joka ehkä vasta nyt on tullut esimiesten tietoon tavalla tai toisella. Hänhän sai neljän vuoden vankeusrangaistuksen kahdesta tapon yrityksestä, joista toinen kohdistui nimenomaan maahanmuuttajiin. Eerikäisen esimiesten olisi pitänyt jo aikanaan osata toimia oikealla tavalla. Nyt yritetään tällaisella kyseenalaisella keinolla laastaroida asiaa. Millainen on diakoni, joka puukottaa toisia?

Arttu Ojanperä kirjoitti...

Niin, se on toki hyvä kysymys. Jos tämän tapauksen takana on muita syitä kuin on annettu ymmärtää, olisi mielestäni varsin kohtuullista, että puhuttaisiin oikeista asioista eikä nillitettäisi turhien tekosyiden takana. Sellainen nimittäin vain lisää kansalaisten epäluottamusta.