perjantai 13. helmikuuta 2009

Jyrki J.J. Kasvi pitäisi valita Vihreiden puheenjohtajaksi

Tämän kertainen kirjoitukseni on tarkoitettu lähinnä huomioksi siitä, että myös sellaisessa idealistisessa puolueessa kuin Vihreät on jäljellä täyspäisiä vaikuttajia. Koska en usko, että kovin moni Vihreiden kannattaja lukee tätä blogia, ei tätä avausta voida laskea sekaantumiseksi toisen puolueen sisäisiin asioihin. Perussuomalaisten joukossa on kuitenkin valitettavan paljon heitä, jotka ovat valmiit tuomitsemaan esimerkiksi Jyrkin suoralta kädeltä, ainoastaan siitä syystä että hän on valinnut poliittiseksi viiteryhmäkseen Vihreät. Tämä on kuitenkin epäreilu tuomio. Aion nimittäin osoittaa, että Jyrki J.J. Kasvi on varsin varteenotettava poliittinen kyky ja sitä paitsi omaa joitakin suhteellisen fiksuja mielipiteitä.

Hämmentävintä Jyrki J.J. Kasvin persoonassa on kieltämättä se, että ainakaan minä en keksi kovin monta hyvää syytä sille, miksi Jyrki kuuluu juuri Vihreisiin. Onhan hänellä toki oma painava sanansa sanottavana ympäristönsuojelusta ja ilmastonmuutoksesta, mutta niin tuntuu nykyään olevan kaikilla. Jos olen hänen puheistaan oikein ymmärtänyt, Kasvi jotenkin ajautui Vihreisiin.

Miksi minä sitten pidän häntä epätyypillisenä Vihreänä? No, hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tekniikan tohtori. Varsin "epävihreä" sivistys, siis. Häntä voisi luonnehtia jopa tyypilliseksi nörtiksi, mutta ilman sosiaalista uusavuttomuutta. Koulutuksensa myötä hänellä on myös äärimmäisen realistinen kuva sähköisistä viestimistä ja niiden mahdollisista sovelluksista. Hän on laillisuusmies ja kontrolliyhteiskunnan vastustaja. Ehkäpä silmiinpistävin piirre, joka erottaa Jyrkin lopullisesti edukseen muista Vihreistä, on hänen terävä "maalaisjärkensä". Jyrkillä on selvä kuva siitä, mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta, siksi en ole koskaan saanut häntä kiinni vaatimassa mahdottomia.

Jos nyt joku ei vieläkään ole vakuuttunut, kehotan lukemaan Jyrkin blogia. Esimerkiksi hänen mielipiteensä viime aikojen kuumimmasta poliittisesta puheenaiheesta, Lex Nokiasta, ovat varsin viiltävää tekstiä. Jyrki on elämänsä aikana tehnyt ilmeisesti niin paljon toimittajan ja kolumnistin hommia, että hän osaa muotoilla sanomisensa ytimekkääseen ja nasevaan muotoon, unohtamatta tietenkään tukevia perusteluja. Juuri tällaista poliitikon ulosannin tuleekin olla.

Siitä pääsemmekin otsikon ilmoittamaan asiaan. Mielestäni Jyrki J.J. Kasvi on paras vaihtoehto Vihreiden puheenjohtajaksi. Tähän mennessä ainut kisaan ilmoittautunut taitaa olla Anni Sinnemäki. Minä en haluaisi nähdä Annia Vihreiden johdossa kahdesta syystä. Ensinnäkin, Annin poliittiset agendat ovat paljon idealistisemmat ja enemmän irrallaan todellisuudesta kuin Jyrkillä. Toiseksi, Annin ulosanti on surkeaa. Hänen äänensä on vain sellainen, että sen kuunteleminen ärsyttää. Hänen johdollaan Vihreät tuskin tulisi etenemään kovin valtavasti. Toisaalta Jyrkin valitseminen toisi Vihreille ennennäkemättömän määrän poliittista uskottavuutta. Silloin koko kansa huomaisi, että kaikki Vihreät eivät olekaan "ituhippejä ja kettutyttöjä".

Loppuun voisi vielä liittää vastuuvapauslausekkeen: Olen käyttänyt tämän puheenvuoron vain ja ainoastaan antaakseni hieman julkista arvostusta poliitikolle, jota ihailen vaikka olenkin monissa asioissa hänen kanssaan eri mieltä. Tätä puheenvuoroa ei pidä tulkita tuen osoituksena Vihreille, sillä heidän politiikkansa sopii huonosti yhteen Perussuomalaisen politiikan kanssa. Loppujen lopuksi minulle on aivan samantekevää, kuka Vihreitä johtaa.

Ei kommentteja: