maanantai 22. syyskuuta 2008

Vaalien tavoitteista

Useissa valtakunnan medioissa on viime päivien kuluessa noteerattu Perussuomalaisten asettamat kunnianhimoiset tavoitteet näissä vaaleissa. Esimerkiksi YLE kertoi taannoin, että Perussuomalaiset aikovat nelinkertaistaa valtuustopaikkansa ensi lokakuussa. Miltä tahansa muulta puolueelta tuollaiset puheet olisivat varmasti suuresti yliarvioituja, mutta mielestäni Perussuomalaisilla on näissä vaaleissa muita puolueita paremmat mahdollisuudet yllättää jälleen epäilijät.

Gallupit ovat koko vuoden mittaan luvanneet hyvää. Perussuomalaisten kannatus on kasvanut tasaisesti ja jokaisessa uudessa mittauksessa luvut ovat olleet edellistä kauniimmat. Kun vielä muistetaan, että Perussuomalaisilla on ollut tapana kerätä vaaleissa enemmän ääniä kuin gallupit lupaavat, voidaan neljän prosentin tavoitetta pitää jopa vaatimattomana. Toki siitä on vielä matkaa paikkamäärän nelinkertaistamiseen, mutta jo tämänkin rajan rikkominen olisi poikkeuksellisen iloinen tapaus.

Minusta on hienoa, että Timo Soini ja muu puoluehallituksen väki uskaltaa asettaa hurjan tuntuisia tavoitteita. Ei pidä olla väärällä tavalla nöyrä, kun kuitenkin puolue kasvattaa kannatustaan ja jäsenmääräänsä suomalaisista poliittisista ryhmittymistä ehdottomasti nopeiten. Korkeushyppykisaa ei voi voittaa, jos ei edes yritä hypätä korkealle. Sopivalla tavoitteiden asettamisella ja väsymättömällä työnteolla koko Suomen hyväksi säilytetään kansan suosio ja noustaan varteenotettavien poliittisten toimijoiden joukkoon.

Lopuksi kiitos kaikille puolueen ehdokashankintaan osallistuneille aktiiveille ja erikoisterveiset Kuopion porukalle. Me voitetaan nämä vaalit!

Ei kommentteja: