torstai 25. syyskuuta 2008

Vaalilupauksista

Vaalien alla on tapana puhua paljon tyhjää ja lupailla suuria. Tämä on poliittikkojen helmasynti, jonka olemassaolo on tiedostettava ja jonka kanssa on osattava elää ja äänestää. Enkä voi kieltää, että myös Perussuomalaiset syyllistyvät välillä liikojen lupailemiseen. Toisaalta toistaiseksi Perussuomalaisilla on ollut myös vähemmän mahdollisuuksia toteuttaa omia agendojaan kuin hallituspuolueilla.

Olen saanut kuulla monta kertaa kyynisiä epäilyjä siitä, pystyvätkö Perussuomalaiset muka toteuttamaan kaikkia lupaamiaan asioita kunnissa, kun suuri osa kunnista potee kroonista talouden alijäämää. Mistä Perussuomalaiset keräävät kokoon ne rahat, joilla toteutetaan kaikki luvattu?

Ensiksi täytyy sanoa, että Perussuomalaiset on maalaisjärjellä ajattelevien ihmisten, ei haihattelijoiden puolue. Me emme pelkästään lupaa. Me ymmärrämme, että jos rahaa käytetään enemmän johonkin asiaan, on toisaalta jostain muusta kohteesta karsittava menoja. Kuntavaaliohjelmamme sisältää paljon toteuttamiskelpoisia säästöehdotuksia myös velkaantuneissa kunnissa.

Perussuomalaiset on myös rehellisten ihmisten puolue, jos näin raflaavasti on lupa sanoa. Me pyrimme pitämään sen mitä lupaamme, ainakin paremmin kuin muut puolueet. Käytän siitä tällaista vertausta: Äänestätkö mieluummiin ehdokasta, joka lupaa sinulle hampurilaisen ja kolan, mutta toimittaa vain hampurilaisen, vai kenties ehdokasta, joka lupaa pelkän hampurilaisen, eikä toimita sitäkään?

Ei kommentteja: